Příběh o Adélce
Když se Adélka narodila…
…psal se rok 1990 a byl to Ladislav Teisler, kdo se stal jejím otcem. Společně s Věrou Bartákovou, později Marií Augustovou provozovali cukrářskou výrobu v malých prostorách rodinného domku. Už tehdy Adélka zachutnala. Největší zájem byl o první lahodné kremrole, kolekce drobných svatebních zákusků, jemné pečivo a koblihy.
Když byl Adélce jeden rok…
…získala první provozní jednotku na sídlišti Pražská v Pelhřimově, kam byla převedena veškerá výroba. Zde byla také otevřena první prodejna s dívčím jménem v logu.
Když se Adélka ještě batolila…
…došlo k privatizaci Jihočeských pekáren, s. p., v Pelhřimově, to se psal rok 1993. A hned se začalo s rekonstrukcí celého areálu, vznikl velkoobchodní sklad, byla zahájena průmyslová výroba pekařských a cukrářských výrobků, také byl vybudován žitno-pšeničný mlýn.
A pak se z ní stala velká školačka…
…to když v roce 1996 došlo k transformaci firmy na akciovou společnost. V té době pekárna s dívčím jménem vybudovala technické zázemí, vozový park s více než 40ti vozy, vlastní myčku vozidel a biologickou čističkou odpadních vod, čerpací stanici, autodílnu, nové údržbářské dílny a také novou expediční halu s nakládacími rampami.
A pak už jen rostla do krásy…
V dalších letech byly zrekonstruovány prostory výrobny hotových jídel, lahůdek a cukrárny. Byla otevřena nová hala výroby jemného pečiva a sklad surovin. Vlastně bylo rekonstruováno, nebo nově postaveno a vybaveno téměř všechno. A výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejširší sortiment, nejvyšší ceny z národních pekařských soutěží, jedinečná kombinace tradičních prověřených postupů a nejmodernějších technologií. To vše pod nejpřísnějšími parametry evropských bezpečnostních a hygienických požadavků.
A dnes je z ní mladá dáma, která nezapomněla…
Značka Adélka je dnes symbolem moderní potravinářské – pekařské, cukrářské, mlynářské – firmy evropských parametrů s tradicí poctivého českého řemesla. Nejmodernější vybavení a technologie spolu s dostatkem odborně vzdělaných zaměstnanců společně garantují nejvyšší kvalitu výrobků. Tradiční postupy výroby spolu s přísnou kontrolou vstupních surovin jsou důvodem, proč zákazníci považují výrobky společnosti za chutné, tradiční a zdravé.
Adélka vyrábí více než 1000 druhů výrobků, mezi kterými dominují chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, klasická a trvanlivá cukrařina, lahůdky, saláty, knedlíky, hotová jídla, pivo a v neposlední řadě několik druhů pšeničných a žitných mouk.
Aby mohla toto vše nabídnout, musí stát na pevných základech. Jistou zárukou je 600 tuzemských spokojených obchodních partnerů. Tato neustále se rozrůstající síť vypovídá o velkém, moderním a spolehlivém zázemí firmy, ve které pracuje téměř 300 zaměstnanců. Firmy, která nezapomněla na to, odkud pochází a z jakých myšlenek, snů a přání vznikla. Firmy, která má v logu kromě jména ještě „Dar chuti a přátelství“.